• FRI FRAGT V. 49,-
  • GRATIS GAVE V. 1. KØB > 200,-
  • I am an image

Museo della Liquirizia

Museo della Liquirizia "Giorgio Amarelli" i Rossano, Calabrien tilbyder en spændende oplevelse ind i lakridsens verden og den entreprenante Amarelli families historie og udvikling som lakridsproducent fra 1731 og frem til i dag 8 generationer senere. 

Museet ligger i Amarelli familiens residens fra 1500-tallet på "Contrada Amarelli" og stedet og bygningen emmer af historie med stenbelagte gangstier, et gammelt kirkeannex, citruslund og antikke rum.
Gennem fortællinger, en spændende udstilling og en guided tur rundt på den gamle lakridsfabrik "Concio'et" får besøgende et unikt indblik i flere hundrede års produktion af lakrids.
 

Amarellis residens fra 1500-tallet.
 

 

Besøgende præsenteres for arbejdet med at producere lakrids fra rødder til færdigt produkt; hvilke værkstøjer som har været i brug brug gennem fra 1731 og frem til i dag; Amarelli traditioner, som er blevet overleveret fra generation til generation; udfordringer undervejs; Amarelli familiens banebrydende løsninger samt naturligvis calabrisk kultur og hvordan denne fletter sig ind i Amarelli familiens historie.

Museo della Liquirizia tildeltes i 2001 prisen "Premio Gugghenheim Impresa & Cultura" og i 2004 blev museet dedikeret et frimærke af Poste Italiane, som blev trykt i 3,5 mio. eksemplarer. 

Museo della Liquirizia har over 40.000 besøgende om året og er det 2. mest besøgte museum for entreprenører i Italien kun overgået af Ferrari Museet i følge Touring Club Italiano.
 

Købmandsdisk i Museo della Liquirizia
 

 

Ved siden af museet finder man arkivet med Amarelli familiens forretningsdokumenter dateret helt tilbage til 1445. I 2012 blev arkivet klassificeret som værende af "særlig historisk interesse" af det Italiensk Ministerium for Arv & Kulturaktiviteter"
 

Dokumenter fra Amarellis arkiv.


6 GRUNDE TIL AMARELLIS UNIKKE SMAG


Amarelli producerer lakrids i den gamle lakridsfabrik fra 1731 efter lakridsopskrifter, der er helt unikke og forfinet gennem 8 generationer. Lakridsfabrikken er idag Unesco Verdensarv.

"Calabrisk lakrids" er den eneste lakrids i verden med en Beskyttet Oprindelses Betegnelse (BOB). Smag og proces er unik og forskellig fra andet lakrids.

 

Amarellis produktionsproces går helt fra lakridsplanten sættes i den mineralholdige jord og lakridsrødderne høstes til den rene lakrids nænsomt pakkes i de flotte tins.

Lakridssaften koges ned i 8 timer af lakridsmestre, som er oplært af den ældre generation. Herved går kundskaber ikke tabt og Amarellis letgenkendelige lakridssmag bibeholdes gennem generationer.

 

Amarellis lakrids pakkes i flotte retro tins med masser af historie. Stilarten er libertinsk og caligrafisk og hver tin står ud med sit særpræg og er en æstetisk nydelse at se på.

Amarelli lakrids er præmieret utallige gange for sin smag og  Encyclopedia Britannica udnævner Calabrisk lakrids til at være verdens bedste lakrids. 


100% REN LAKRIDS UDEN TILSÆTNINGER


Amarellis signaturprodukt har altid været deres "rene lakrids" - også kaldet "engelsk lakrids" eller "rålakrids" på dansk. Det unikke ved Amarellis rene lakrids er, at den produceres "fra bunden af" ved hjælp af den naturlige stivelse fra lakridsrødderne og der skal derfor ikke tilsættes anden stivelse, dvs et 100% naturligt lakridsprodukt. 

Dette kan kun lade sig gøre fordi Amarelli er inde over hele produktionsprocessen fra starten af, hvorimod andre lakridsproducenter, herunder de nordiske også, ofte må nøjes med at modtage et allerede forarbejdet lakridspulver, som så skal tilføres ekstra ingredienser såsom typisk majs- eller hvedestivelse under produktionenen for at hænge sammen og få styrke.

Amarellis "rene lakrids" bliver således ikke pulveriseret under produktionen og har derfor ekstra styrke i smagen. Det færdige produkt opnås ganske enkelt ved at lakridsmassen efter nedkogningen trækkes til lakridsstænger og umiddlebart herefter knækkes i mindre brud og kommer i tins.

Foretrækker du i stedet at nyde Amarellis lakridspastiller, lakridsdragéer, chokoladelakrids eller måske en frisk mintpastil, så er disse også karakteriseret ved at være særdeles kraftige i smagen og har også gavn af de calabriske lakridstradtioner med den enkle, men kraftige lakridssmag. Særligt pebermynte (mintlakrids), anis og citrus anvendes ofte sammen med lakrids i Calabrien, da flere af disse også vokser naturligt i området.