Encyclopedia Brittanica beskriver Amarellis rene lakrids "pura" som værende den bedste lakrids i verden.
Amarellis lakrids produceres udelukkende på nøje udvalgte calabriske lakridsrødder, som altid har vokset vildt og naturligt i området, hvor lakridsfabrikken ligger. Det skyldes at mineralerne i området nær kysten og de klimatiske forhold giver lakridsrodsplanten optimale vækstforhold uden dog hverken at vokse for hurtigt eller for langsomt.
Den calabriske lakridsrod er naturligt sødere end andre lakridsrødder og meget værdsat for sin smag.
Dertil kommer helseegenskaberne ved lakridsrodsplanten. Den skulle blandt andet være god mod ondt i halsen og godt for fordøjelsen.
Amarelli familien har igennem århundreder forstået at udnytte naturens bedste råmateriale på en helt særlig måde fra familien startede lakridsfabrikken i Rossano i 1731 og frem til i dag.
Det som begyndte med produktion af lakridsrodssaft til pilgrimme i har i dag udviklet sig til mange forskellige lakridsprodukter af absolut højeste kvalitet.
Calabrisk lakridsrodsplante.(Glyzyrrhiza glabra)
Priser & Medaljer
Amarellis lakrids er blevet præmieret utallige gange.
Her er et udpluk af priser og udmærkelser Amarelli har modtaget de seneste år.
2013 Menzione Speciale "La fabbrica nel paesaggio" del Club Unesco di Foligno.
2013 Premio "Stella del Sud" Camigliatello
2012 Premio "Di Padre in Figlio - il gusto di fare Impresa" (Categoria Tradition & History)
2011 Premio "Anima" Premio Specile per i 150 anni dell'Unita d'Italia
2010 Premio 100 anni di Confindustria
2008 Premio Leonardo Qualità Italia
2008 Vassoio d'Argento Dolce Italia
2006 Premio Eurispes Nostra Eccellenza
2004 Vassoio d'Argento Dolce Italia
1987 Medaglia d'oro Sociatà Chimica Italiana
Amarelli er desuden optaget i "Les Hénokiens", som er en ekslusiv klub med hovedkontor i Paris for familieejede virksomheder, der er mindst 200 år gamle.
Medaljer i anledning af Verdensudstillingen i Torino 1884.